Έκθεση The Art of Social Media 2021

Φωτογραφία: Θεανώ Δανδαρή

Οι Ηρακλειώτες αλλά και οι Κρητικοί αγαπάνε πολύ τη φωτογραφία, και το γεγονός αυτό το επιβεβαίωσα και μέσω του λογαριασμού AboutHeraklion.

Μόνο στην πλατφόρμα του Instagram, ανεβαίνουν 1074 φωτογραφίες κάθε δευτερόλεπτο! Μόνο για το Ηράκλειο και το #heraklion θα βρείτε πάνω από 570 χιλιάδες φωτογραφίες ενώ αν ψάξετε με το #crete θα δείτε πάνω από 5 εκατομμύρια λήψεις του νησιού μας!Για σκεφτείτε λοιπόν να έδινε κάποιος τη δυνατότητα στους επίδοξους φωτογράφους να μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε μία έκθεση φωτογραφίας, και μάλιστα εντελώς δωρεάν! Η ιδέα αυτή έγινε πραγματικότητα και μόλις ολοκληρώθηκε η δεύτερη κατά σειρά έκθεση που οργανώθηκε από την Ομάδα The Art of Social Media, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου. Πάμε να μάθουμε περισσότερα;


The Art of Social Media. Η Τέχνη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.


Φυσικά η πρώτη μας σκέψη ήταν να μάθουμε περισσότερα και στείλαμε ερωτήσεις τις οποίες αμέσως μας απάντησαν!


ΑΒ: Για πείτε μας καταρχήν δυο λόγια για το project theart.gr και πώς αυτό δημιούργησε  την ιδέα για την έκθεση φωτογραφίας?

MB: Η έκθεση ήρθε ως ιδέα την προηγούμενη χρονιά, τις πρώτες εβδομάδες του Απρίλη, όταν και είχαμε κλειστεί στα σπίτια μας λόγω μέτρων της πανδημίας. Έπρεπε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε με την “ευκαιρία” των ελευθέρων ωρών που δημιουργήθηκαν, την δημιουργικότητα και την αγάπη μας για την φωτογραφία.


AB: Ποιοί είστε; Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τη φωτογραφία; Είστε κι εσείς φωτογράφοι;

MB: Είμαι λάτρης της φωτογραφίας από μικρός και επαγγελματίας τα τελευταία 15 χρόνια μέσω της εταιρείας, επίσης έχω συμμετάσχει ως εκθέτης σε δεκάδες εκθέσεις και πάντα η ιδέα της δικής μας διοργάνωσης ήταν στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Η έκθεση The Art of Social Media προέρχεται από τα σπλάχνα της imonline, εταιρείας πληροφορικής από το Ηράκλειο, όπου είμαι ιδιοκτήτης. Στην imonline, έχουμε τρεις άξονες εργασίας: ιστοσελίδες, social media marketing και φωτογραφία. Στην The Art, σκοπός είναι η διοργάνωση πρωτότυπων εκδηλώσεων με θέμα την τέχνη και ειδικά την φωτογραφία.

AB: Αυτή είναι η δεύτερη έκθεση, σωστά; Πείτε μας, πώς σας φάνηκε η συμμετοχή του κόσμου; Υπήρχε ενδιαφέρον; Ήταν δύσκολη η επιλογή σας;

MB: Δεύτερη χρονιά The Art of Social Media, σωστά. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι συγκλονιστικό καθώς είχαμε πάνω από χίλιες συμμετοχές και φυσικά η δουλειά της κριτικής επιτροπής ήταν εξαιρετικά δύσκολη για την ανάδειξη των κορυφαίων.

AB: Υπήρχε κάτι που ξεχώρισε, που σας έκανε εντύπωση ή που θα θέλατε να δείτε και δεν είδατε;

MB: Όλα πηγαίνουν κατ’ευχήν η αλήθεια. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κανένα παράπονο από μια τέτοια εκδήλωση, καθώς η αγάπη του κόσμου είναι έντονη και μας δίνει δύναμη για την συνέχεια.

AB Ποιά είναι η διαδικασία που ακολουθεί κάποιος για τη συμμετοχή του;

MB: Φεβρουάριο του 2022, θα επικοινωνήσουμε μέσω social media, δελτίων τύπου και ΜΜΕ, την προκήρυξη του διαγωνισμού The Art of Social Media 2022! Πρακτικά οι υποψήφιοι εκθέτες, αποστέλλουν μέσω της ιστοσελίδας μας (www.theartofsocialmedia.gr) τις αντίστοιχες φωτογραφίες τους.

AB: Πρέπει να είναι κάποιος επαγγελματίας φωτογράφος για να δηλώσει συμμετοχή;

MB: Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες του κλάδου. Πρακτικά, σε όλους τους λάτρεις της φωτογραφίας.

AB: Ποιό ήταν το feedback που λάβατε από τον κόσμο; Είχε αρκετή επισκεψιμότητα η έκθεση;

MB: Πραγματικά το feedback είναι συγκλονιστικό και μας δίνει ενέργεια να συνεχίσουμε την όμορφη αυτή εκδήλωση. Η επισκεψιμότητα, αν και έχουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τους απαραίτητους περιορισμούς εισόδου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, είναι εξαιρετική και φυσικά περιμένουμε ακόμα περισσότερους τις επόμενες μέρες. 

AB: Πότε να περιμένουμε την επόμενη έκθεση; Έχετε κάποια σχέδια που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

MB: Τους επόμενους μήνες, έχουμε δημιουργήσει ένα νέο έργο με τίτλος “Η Ευρώπη μέσα από το κινητό μου” με συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης της Περιφέρειας Κρήτης-Europe Direct of Crete και θα το παρουσιάσουμε στην πόλη μας.Ευχαριστώ πολύ!

Μανώλης Βαρούχας – The Art, imonline

https://www.theart.gr

The Exhibition Video: Δείτε το βίντεο της έκθεσης

https://www.instagram.com/tv/CTCvimbjlGO/