Έκθεση Φωτογραφίας «Όταν σιγάζει το χρώμα…»

Έκθεση Φωτογραφίας «Όταν σιγάζει το χρώμα…»

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.), φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση του μέλους της, Μίνας Τρικάλη, με τίτλο «Όταν σιγάζει το χρώμα…», στην αίθουσα τέχνης στον ημιώροφο της Δουκός Μποφώρ 20.

Η Μίνα Τρικάλη γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και από το 1991 ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εργάζεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Παν/μιου Κρήτης ως υπεύθυνη αρχείων φωτογραφικής, γεωγραφικής τεκμηρίωσης, μελετών και εργασιών.

Από το 2010 μέχρι σήμερα είναι ενεργό μέλος της Ε.Φ.Ε.Η., ενώ από το 2013 ξεκινά να συμμετέχει σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις και βραβεία.

Το 2014 της απονεμήθηκε ο καλλιτεχνικός τίτλος ArtistFIAP από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας FIAP (International Federation of Photographic Art).

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ενώ η πρώτη της ατομική έκθεση, έγινε στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Τέχνη καθ’ οδόν” στο Ηράκλειο το 2019.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης συνομιλούν με αποσπάσματα από τις ποιητικές συλλογές της Λιούμπιτσα – Αγγελικής Καρδάκη, «Της θάλασσας» και «Θέαση εντός».

Εικόνες και στίχοι, φως και σκιές αλληλοεπιδρούν, καταγράφουν αναμνήσεις και μετουσιώνουν νοσταλγίες. Ποιήματα και φωτογραφίες συνδιαλέγονται, υφαίνοντας αφηγήσεις.

Όταν σιγάζει το χρώμα…., ηχογραφούνται σιωπές, αναδύονται συναισθήματα, νοηματοδοτούνται βιώματα.

Όταν σιγάζει το χρώμα…., το μελανόλευκο αντηχεί, μνημονεύει απουσίες και χρωματίζει προσμονές.

https://www.instagram.com/minatrikali/

Η έκθεση με δωρεάν είσοδο, θα διαρκέσει έως τις 17 Νοέμβρη και θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και ώρες 07:00 μ.μ. – 09:30 μ.μ., στο χώρο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου, στην οδό Δουκός Μποφώρ 20, στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, στις 07:30 μ.μ.

Πληροφορίες σχετικά με την Έκθεση:

Διάρκεια έκθεσης: 30 Οκτωβρίου – 17 Νοέμβρη 2023

Χώρος έκθεσης:Αίθουσα τέχνης Ε.Φ.Ε.Η., στον ημιώροφο, Δουκός Μποφώρ 20, Ηράκλειο

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρες, Τετάρτες, Παρασκευές 07:00 μ.μ. – 09:30 μ.μ.

Εγκαίνια έκθεσης: 11 Νοέμβρη, ώρα: 07:30 μ.μ.