Giveway-Το Πορτραίτο

Giveway-Το Πορτραίτο

Please scroll for English Version

Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχουμε ένα νέο #giveaway που θα σας αρέσει πολύ! Η κυρία Φραγκιαδουλάκη, συγγραφέας του νέου βιβλίου “Το πορτραίτο” δωρίζει ένα βιβλίο σε έναν τυχερό φίλο της σελίδας μας!
Τί πρέπει να κάνετε για τη συμμετοχή σας:

1. Ακολουθήστε μας στο Instagram @aboutheraklion & @afroui
2. Κάντε like στη φωτογραφία εδώ και tag έναν φίλο
3. Κάθε σχόλιο με tag είναι και διαφορετική συμμετοχή (τα tag πρεπει να ειναι σε διαφορετικά άτομα)
___

Συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου (μεσάνυκτα – ώρα Ελλάδος)
Οι νικητές θα αναδειχθούν με online κλήρωση και θα ανακοινωθούν μέχρι την Τετάρτη 05 Ιανουαρίου σε story, οπότε και θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας για τις λεπτομέρειες!

https://www.instagram.com/p/B7ZPoEgJOgC/


Σχετικά με το βιβλίο:

Συγγραφέας: Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη
Τίτλος: Το πορτραίτο
Εκδόσεις: Πνοή
Σελ.532 Διαστάσεις 14Χ21
Τιμή: 15,00 €
ΙSBN 978 618 5307 76 9
Ημερ. κυκλοφορίας 7/2019
Κωδικός: 19106


Οπισθόφυλλο
Τα φθινοπωρινά απογεύματα μια παράξενη θλίψη απλώνεται στα βουλεβάρτα. Το νερό της βροχής ξεπλένει ιστορίες και πόθους και όνειρα. Από την πλατεία Μαντελέιν μέχρι τον σιδερένιο Πύργο, ακούγεται αχνά ένα μονότονο τραγούδι.

Ποτέ δεν θα θυμόταν τι έγινε ακριβώς στη συνέχεια. Αισθάνθηκε μόνο μια υπόγεια ενέργεια να την τραβάει προς τα πίσω. Την ενέργεια μιας ψυχής που φώναζε: «Κοίτα με, πάμε μια βόλτα μαζί στη βροχή, να πιούμε, να γελάσουμε, ν’ αγκαλιαστούμε… Μου λείπεις τόσο κι ας μη σε ξέρω. Ο χρόνος ποτέ δεν φτάνει για ν’ αγαπήσεις και ν’ αγαπηθείς. Ο χρόνος πάντα υπερβάλλει. Τρέχει με ασύλληπτη ταχύτητα και μένει ακίνητος στο σύμπαν. Ας υπερβάλλουμε κι εμείς. Έλα κοντά μου».

Παρίσι. Μια βόλτα στη βροχερή Βαστίλη. Ένα τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα. Δυο άγνωστοι που το τέρας της βίας ενώνει για πάντα.
Αστράκι. Στην άλλη άκρη της Ευρώπης, σ’ ένα μικρό χωριό που δεν υπάρχει στον χάρτη της Κρήτης, η Σοφία, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον εφιάλτη, ρίχνεται αντίστροφα στο ρέμα του χρόνου. Ανοίγει τις πόρτες της μνήμης. Με όχημα το πορτραίτο ενός άνδρα, ταξιδεύει στο παρελθόν, και στο καθρέφτισμά του αντικρίζει το μέλλον της.
Με μια συγκινητική εξιστόρηση, μέσα απ’ τα μάτια ενός παιδιού, αναβιώνει τα χρόνια της Κατοχής, της πείνας, του ξενιτεμού. Ζει τον απαγορευμένο έρωτα του Γιώργη για την Καλλιόπη και παίρνει ένα πολύτιμο μάθημα. Ο άνθρωπος είναι εν δυνάμει μετανάστης. Κανένας τόπος και κανένας πόλεμος δεν είναι ικανός να ξεριζώσει από την καρδιά του την αγάπη για ό,τι αφήνει πίσω του. Όλη του τη ζωή επιστρέφει «σπίτι». Γιατί το σπίτι είναι δέρμα. Ξύνεις σοβά και βρίσκεις φλέβες. Φωτογραφίες αγκαλιά με το καρφί στον τοίχο. Χαρές και λύπες στο μπαούλο και λόγια ανομολόγητα στη φυλακή του αίματος.

Πηγή: Ραντεβού με το Βιβλίο


Και μία πρόσφατη κριτική από τη δημοφιλή ιστοσελίδα GoodReads και τη χρήστη Lina.

130 μέρες το είχα στην κατοχή μου. “Τρέναρα” συνεχώς το άνοιγμά του, ίσως επειδή ενδόμυχα γνώριζα πως η ανάγνωσή του θα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Αποδείχθηκε πως καταπιάστηκα μαζί του την πιο κατάλληλη στιγμή, την πιο κρύα εποχή… για να με ζεστάνει.

Το Πορτραίτο, τρίτο κατά σειρά πόνημα της συγγραφέως Αφροδίτης Φραγκιαδουλάκη, είναι ακριβώς αυτό… ένα πορτραίτο πολυδιάστατο και πολυσχιδές. Της Σοφίας, του Ζακ, του Γιώργη, της Καλλιόπης, των υπόλοιπων ηρώων, του χωριού Αστράκι, του Παρισιού, της ιστορίας, της ανθρωπότητας και της ικανότητάς της να μάχεται, να επιβιώνει, να πληγώνεται, να γιατρεύεται, να δημιουργεί, να αγαπά.

Κεντρική ηρωίδα δείχνει να είναι η σύγχρονή μας Σοφία που όπως όλοι κουβαλάει τα δικά της τραύματα και προσπαθεί να βρει τον δικό της δρόμο προς την επούλωση, την ολοκλήρωση και (γιατί όχι;…τολμώ να πω) την ευτυχία. Για μένα προσωπικά όμως ήρωας με μεταφορική και κυριολεκτική σημασία είναι ο Γιώργης του παρελθόντος. Είναι όλοι οι Γιώργηδες, Ελένες (γιαγιά μου), Νικολήδες (παππούς μου) και κάθε μορφή ενός μακρινού και χαμένου πια παρελθόντος, που κουβαλούσαν στις ιστορίες και στο είναι τους πολλές κακουχίες αλλά και μια μυστηριακή νοσταλγία για εποχές αλλοτινές, ειλικρινείς και αθώες. “Ήρωας” είναι όλες οι αφηγήσεις που κάποιοι εκλεκτοί από εμάς είχαμε την τύχη να ακούσουμε, να καταγράψουμε και να εκτιμήσουμε.

Στα δικά μου μάτια το βιβλίο αυτό είναι η λογοτεχνική ενηλικίωση της Αφροδίτης Φραγκιαδουλάκη. Με κάθε σελίδα που γυρνούσα ήταν σαν να βίωνα ένα υπέροχο μεθύσι από το οποίο όμως δεν έβγαινα τρεκλίζοντας αλλά με σταθερά βήματα προχωρούσα στην επόμενη μέθ(εξ)η. Πένα οξυδερκής, καλαίσθητη, δεν φοβάται να βουτήξει βαθιά σε σκοτεινές σκέψεις και συναισθήματα, να αποδομήσει και εν τέλει να αναδομήσει. Μια σαρωτική λογοτεχνική αφήγηση με μήνυμα/ύμνο (και όχι ηθικό δίδαγμα) – την αγάπη. Μόνο αυτή μας σώζει.

Ο Λάο Τσε είπε: “Το ένα γεννάει το δύο. Το δύο γεννάει το τρία. Το τρία γεννάει όλα τα πράγματα.” Η συγγραφέας, με αυτόν τον τρίτο λογοτεχνικό καμβά, έδωσε τα πάντα της.

Πηγή: https://www.goodreads.com/book/show/46736400

We are very happy to come back with another giveaway, a Greek book by the author Afroditi Fragiadoulaki! To participate, please follow the steps below

1.Follow @aboutheraklion & @afroui
2. Like this post and tag one friend
3. Every comment with a tag counts as a different entry (the tags should be to different persons)
___
Entries accepted until Monday 03 February (midnight – Greece time)
The winner will be announced until Wednesday 05 February 2020 in a story and should contact us to make arrangements.