Εισαγωγή στα κρυπτονομίσματα: Το πρώτο ακαδημαϊκό πρόγραμμα στην Ελλάδα στον τομέα της Κρυπτοοικονομίας δέχεται συμμετοχές για τον 3ο κύκλο.

Εισαγωγή στα κρυπτονομίσματα: Το πρώτο ακαδημαϊκό πρόγραμμα στην Ελλάδα στον τομέα της Κρυπτοοικονομίας δέχεται συμμετοχές για τον 3ο κύκλο.

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει διαρκώς, οι εξελίξεις τρέχουν και πολλές φορές δεν τις προλαβαίνουμε. Η επιστήμη σε όλους τους τομείς γνωρίζει μεγάλη εξέλιξη, και εμείς οφείλουμε να μη μένουμε αδιάφοροι.

Ένας από τους τομείς που το τελευταίο διάστημα τραβάει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, είναι ο νέος κλάδος της Κρυπτο-Οικονομίας.


ι τίτλοι που αφορούσαν τα νέα της κρυπτο-οικονομίας, πολύ συχνά πλέον καταλαμβάνουν θέσεις στα απλά ειδησεογραφικά κανάλια. Οι ειδήσεις πολλές και ποικίλες. Μόλις σήμερα διαβάζαμε για τον πρώτο διεθνή όμιλο μπουτίκ ξενοδοχείων που θα δέχεται κρυπτονομίσματα για κρατήσεις δωματίων μέσα από την ιστοσελίδα του.

Αν δεν έχετε ακούσει ξανά για το bitcoin, θα βρείτε πολλές πληροφορίες με μία αναζήτηση στο ίντερνετ.

Με λίγα λόγια το bitcoin είναι μία ψηφιακή μονάδα αξίας, δημιουργείται από ένα δίκτυο υπολογιστών μέσω μαθηματικών τύπων που διασφαλίζουν την αποκεντρωμένη του ιδιότητα. Δεν στηρίζεται από κάποιον εννιαίο οργανισμό ή αρχή, μπορεί να ανταλάσσεται ηλεκτρονικά από οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο.

*(To bitcoin είναι το πρώτο κρυπτονόμισμα, ο όρος αυτός προέρχεται από τις λέξεις ‘κρυπτο-οικονομία & νόμισμα’)*

Ξεκινώντας από το Bitcoin, είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονίσουμε ότι η Κρυπτοοικονομία που αναφέραμε προηγουμένως, δεν είναι μόνο αυτό. Κυρίως μας ενδιαφέρει η τεχνολογία που χρησιμοποιείται (blockchain), την οποία πρώτο χρησιμοποίησε το Bitcoin το 2008.

Σήμερα, τα κρυπτονομίσματα ξεπερνούν τις 10.000 και η ίδια η τεχνολογία του blockchain βρίσκει εφαρμογές σε πολλούς τομείς της οικονομίας αλλά και όχι μόνο. Εφαρμογές της ήδη υπάρχουν στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην τέχνη, στον τουρισμό κλπ. Επίσης υπάρχουν πολλά ερευνητικά προγράμματα που έχουν σαν βάση την τεχνολογία αυτή.

Διαβάστε αυτό το άρθρο στο οποίο ο κύριος Ν. Δασκαλάκης & Π. Γεωργιτσέας εξηγούν τους λόγους για τους οποίους η κρυπτο-οικονομία δεν είναι μόνο το bitcoin.

https://www.kathimerini.gr/economy/561403843/kryptooikonomia-den-einai-mono-to-bitcoin/

(* Ο κ. Νίκος Δασκαλάκης είναι επίκουρος καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, ακαδημαϊκός υπεύθυνος προγράμματος ΚΕΔΙΒΙΜ «Οικονομικά του Blockchain: Εισαγωγή στα Κρυπτονομίσματα»

** Ο κ. Παναγιώτης Γεωργιτσέας είναι υπ. διδάκτωρ Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, αναλυτής ΞΧ/ΧΤ.)


Για όποιον θα ήθελε να εμβαθύνει στον τομέα της Κρυπτο-οικονομίας και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, προτείνω το σεμινάριο εξειδίκευσης που παρέχεται από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα εισαγωγή στην Οικονομία του Blockchain και σε επιμέρους κλάδους όπως (Χρηματοοικονομική και Λογιστική Κρυπτοοικονομίας, Διαχείριση Χαρτοφυλακίου, Εφαρμογές στην Οικονομία κλπ)

Το σεμινάριο διανύει ήδη τον 2ο κύκλο και τον Οκτώβρη ξεκινάει ο 3ος κύκλος.

Μάλιστα για όποιον κάνει εγγραφή εγκαίρως (ως 23/7) έχει ένα 10% έκπτωση. Επιπλέον παρέχονται υποτροφίες για ειδικές ομάδες φοιτητών.

Γιατί να παρακολουθήσει κάποιος το σεμινάριο;

– Είναι fully online

– Μπορείτε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας στον τομέα της Κρυπτο-οικονομίας και να έχετε καλύτερη κατανόηση για αυτά που ήδη συμβαίνουν και για αυτά που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

– Μπορείτε να ανακαλύψετε νέες δημιουργικές ευκαιρίες στον τομέα αυτό

– Εμπλουτίζετε το βιογραφικό σας

– Διευρύνετε τον κύκλο σας γνωρίζοντας αξιόλογα άτομα με κοινά ενδιαφέροντα καθώς και καθηγητές στον χώρο της Οικονομίας

– Ανοίγουν επιπλέον επαγγελματικές ευκαιρίες

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://e-learning.panteion.gr/programmata/oikonomika-toy-blockchain-eisagogi-sta-kryptonomismata

Για περαιτέρω ενημέρωση ή έρωτήματα που ίσως έχετε, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω λινκ:

Γραμματεία Οικονομικά του Blockchain

E-mail: block-econ@panteion.gr

Facebook: https://www.facebook.com/blockchainecon/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/42311758

Twitter: https://twitter.com/econblockchain



*Η δημοσίευση αυτή έχει ενημερωτικό σκοπό και γράφεται μετά από ιδία εμπειρία της συντάκτριας. Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο hello@aboutheraklion.com*

https://www.instagram.com/aboutheraklion/https://www.facebook.com/aboutheraklionhttps://twitter.com/AboutHeraklion