Ρακοκάζανο στην Κρήτη. Μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις!

Ρακοκάζανο στην Κρήτη. Μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις!

Εμπειρία μοναδική. Κάθε φορά ξεχωριστή!

Κάθε χρόνο οι Κρητικοί περιμένουν με ανυπομονησία τα ρακοκάζανα. Μια μοναδική στιγμή που δίνει αφορμή για μαζ΄ώξεις φίλων και ευκαιρίες για χαλάρωση και ψυχαγωγία. Μια γιορτή για τη νέα σοδιά ενώ η ρακή και το κέφι ρέουν άφθονα!

Είδαμε και το μοιραζόμαστε εδώ μαζί σας, μία νέα εμπειρία με τίτλο

“Το καζάνι της χαράς – Αποστακτήριο ρακής”

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα LocalExperience

Το γραφικό, ιστορικό, παραδοσιακό χωριό Κρούστας του νομού Λασιθίου βρίσκεται μόλις 14 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας του νομού, τον Αγ. Νικόλαο σε υψόμετρο περίπου 540 μέτρων. Μπορείτε να έρθετε με  το όχημά σας και να παρκάρετε στο κεντρικό πάρκινγκ του χωριού.

Η διασκέδαση, η χαρά, το φαγοπότι και η μυσταγωγία ξεκινούν.
Θα κόψουμε ξύλα, θα ανάψουμε φωτιά, θα γεμίσουμε το καζάνι στράφυλλα, θα αποστάξουμε ρακή, θα πιούμε, θα ψήσουμε στα κάρβουνα, θα φάμε, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα γλεντήσουμε, θα περάσουμε καλά!

Σ αυτόν εδώ το χώρο 4 γενιές πίσω, από τον προπάππου μου κι έπειτα, η οικογένειά μου διατηρεί ένα νόμιμο, μικρό, παραδοσιακό καζάνι (αποστακτήριο ρακής)και κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε γιορτή. Αποστάζουμε την ρακή ή τσικουδιά, το χαρακτηριστικό ποτό των κρητικών.

Λόγω του ότι δεν εμπορευόμαστε την ρακή, αλλά την παράγουμε για τον εαυτό μας, την οικογένειά μας και τους καλούς μας φίλους, διατηρούμε τον παραδοσιακό τρόπο απόσταξης με τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιούσε ο παππούς μας.


Διαβάστε περισσότερα και επικοινωνήστε με την ομ΄άδα!

https://www.localexperience.gr/el/experience/the-kazani-of-joy/

Φωτογραφία: All credits to https://www.instagram.com/christos_tzortzis/